Apolo 4

  L'Apolo 4 va ser el quart vol del programa Apollo, llançat el dia 9 de novembre de 1967 i que va utilitzar un llançador Saturn V com vehicle de llançament, la tercera fase del qual anava a ser engegada, després de romandre desocupada en òrbita d'aparcament i ingravidesa, per a conduir la nau espacial a un punt màxim d'allunyament de la Terra de 18.340 km. Es va activar llavors el motor del mòdul de comandament perquè la càpsula assolís en tornar una velocitat de 40.000 km/h, la mateixa que hauria de dur al penetrar en l'atmosfera terrestre i provar els sistemes de protecció tèrmic. El vol va ser un èxit tècnic.

   

                                                                                                                                                                                                                                                                                        

   

   

  Apol·lo 2

  Apol·lo 2 va ser el segon vol de el programa Apol·lo llançat sense tripulació mitjançant un vector Saturn IB el 1966/07/05 en un vol suborbital i amb la missió d'estudiar el comportament dels gegantins dipòsits d'hidrogen en la ingravidesa. Gràcies a aquestes proves es va poder efectuar el llançament de l'Apol·lo 11 en 1969, que posaria a un home a la Lluna.

   

   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

  Apol·lo 3

  Apol·lo 3 és el tercer vol de prova de el programa Apol·lo, llançat sense tripulació el 25 d'agost de 1966 mitjançant un vector Saturn IB en vol suborbital. Aquest vol va servir per efectuar proves en el mòdul de comandament i servei, que és recuperat després, destinat a realitzar un allunatge tripulat a la Lluna.

   

                                                                                                                                                                                                   

  Apol·lo 1

   

   

   

   

   

  Apol·lo 1 va ser la primera missió tripulada de el programa espacial nord-americà conegut com a projecte Apol·lo, l'objectiu consistia a arribar a un allunatge tripulat sobre la Lluna.

  Provi de comptar 15 segons; un, dos, tres, i així fins a 15. És el temps que va durar l'incendi de l'Apol·lo 1 (originalment AS-204) en la base de llançament de Cape Kennedy el 27 de gener de 1967. L'accident va costar la vida a tres astronautes i va poder acabar amb el projecte estatunidenc d'anar a la Lluna. Tan sols 15 segons que van revelar tota una sèrie de fallades d'enginyeria i procediments i van donar lloc a una completa remodelació del Programa Apol·lo sense la qual potser mai s'hagués arribat a trepitjar el nostre satèl·lit. Fins a l'11 d'octubre de 1968, any i mig després de la tragèdia, no es va produir el següent vol tripulat amb el nom Apol·lo 7. La missió AS-204 va ser canviada de nom Apol·lo 1 en homenatge als morts en la tragèdia; els tres següents llançaments (Apol·lo 4, 5 i 6) van ser no tripulats i mai va haver-hi missions Apol·lo 2 i 3.
   
   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
   
   

       

   

   

    

                                              

  Licencia de Creative Commons
  © Your Company. All Rights Reserved.

  Please publish modules in offcanvas position.

  Free Joomla templates by L.THEME